Zupa jarzynowa z pęczakiem

4.5 (152 ocen)

  • 40 min

Lekka jarzynowa zupa na rosole, dodatek pęczaku sprawia, że jest bardzo sycąca

  • 40 min

Składniki:

  • 2 l bulionu
    1 marchewka
    1 pietruszka
    kawałek selera
    kawałek pora
    3-4 ziemniaki
    3 łyżki pęczaku
    1/2 brokuła
    1 szkl bobu bez łupinek
    liść laurowy
    3 ziarenka ziela angielskiego
    pieprz, sól
Wystaw ocenę:

4.5 (152 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa brokułowa Zupa jarzynowa

Zupa jarzynowa z pęczakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do gotującego się bulionu dodać pęczak, liść, ziele i gotować.
  • 2. Warzywa oczyścić, pokroić i dodać do zupy bez brokuła i bobu. Gotować do miękkości warzyw.
  • 3. Brokuła podzielić na różyczki, obgotować i dodać do zupy razem z bobem.
    Gotować krótko. Doprawić pieprzem i solą.

Porady

Zamiast bulionu można ugotować zupę na skrzydełkach.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować