Zupa jarzynowa z serkiem topionym

4.45 (152 ocen)

Szybka , prosta i smaczna :)

Składniki:

  • 2 l. wody
    1/2 opakowania mrożonych warzyw ( brokuł , kalafior , marchew)
    1/2 opakowania mrożonej fasolki szparagowej
    3 średnie ziemniaki
    1 biała część pora
    1 pietruszka
    100 g. serka topionego kremowego ( 1 bloczek)
    2 łyżki śmietany 18 %
    1/2 szklanki mleka
    przyprawa uniwersalna w płynie typu maggi
    sól , pieprz
Wystaw ocenę:

4.45 (152 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa jarzynowa

Zupa jarzynowa z serkiem topionym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki obieramy , myjemy kroimy w małą kostkę zalewamy wodą , gotujemy ok 10 min po tym czasie dodajemy mrożone warzywa oraz posiekanego w pół plasterki pora i startą na tarce o dużych oczkach pietruszkę. Po 10 min dodajemy serek topiony mieszamy do rozpuszczenia się serka. Odlewamy chochlę zupy dodajemy śmietanę połączoną z mlekiem i przyprawami-przelewamy do garnka. Gotujemy jeszcze chwilkę na małym ogniu.

Porady

Zamiast mrożonek możemy użyć świeżych warzyw ta wersja na pewno będzie zdrowsza :)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować