ZUPA JARZYNOWA ZE SZPARAGAMI

4.5 (193 ocen)

  • 45 min

Wiosenna zupa jarzynowa tym razem z dodatkiem szparagów.

  • 45 min

Składniki:

  • 2 skrzydełka z kury lub kawałek mięsa z kością
    2 pietruszki
    3 marchewki
    biała część pora
    mały seler
    1/2 cebuli
    kilka brukselek
    pęczek zielonych szparagów
    1/2 szklanki śmietanki
    1 łyżka mąki
    sól i pieprz do smaku
    koperek siekany, natka pietruszki
    drobny makaron np. gwiazdki
    ok. 1.5 l wody
Wystaw ocenę:

4.5 (193 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa jarzynowa ze szparagami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso zalać wodą zagotować. Jarzyny pokroić w kostkę dodać do wywaru.
    Na końcu dodać szparagi pokrojone na mniejsze części, chwilę pogotować.Śmietankę rozmieszać z łyżką mąki, dodać do zupy. Zupę doprawić do smaku solą, pieprzem, wszystko razem zagotować.
  • 2. Makaron ugotować w osobnym garnku , odcedzić, Nakładać na talerze, zalać zupą. Posypać koperkiem i natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować