Wspaniała zupa z mnóstwem warzyw, które dostałam na bazarku.
1 godz. 20 min
Składniki:
3 marchewki
2-3 łodygi selera naciowego
2 ziemniaki
2 małe pory
2 łyżki oliwy z oliwek
1 ½ l wody
1 kalarepka
½ małej kapusty włoskiej
½ pęczka botwinki
zielona pietruszka
sól, pieprz ziarnisty czarny
Zupa jarzynowa "bukiet warzyw" - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. Przygotowane warzywa umyć, obrać i pokroić na kawałki lub plasterki .
2. Warzywa przełożyć do dużego garnka i zalać wodą oraz dodać oliwę z oliwek
3. Doprowadzić do wrzenia, poczym płomień zmniejszyć i gotować zupę na wolnym ogniu pod przykryciem ok.1 godziny
4. Po upływie tego czasu odłożyć do mniejszego garnka 3 chochle warzy z niewielką ilością wywaru i zmiksować
5. Zmiksowany krem posolić i popieprzyć oraz przelać do garnka z zupą .
6. Zupę rozmieszać z kremem i zagotować .
7. Dodać posiekaną natkę pietruszki i danie jest gotowe do podania
Porady
Ilość składników , jak również jakość jest dowolna
Komentarze