Zupa jarzynowa "Bukiet Warzyw"

4.5 (178 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Wspaniała zupa z mnóstwem warzyw, które dostałam na bazarku.

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • 3 marchewki
    2-3 łodygi selera naciowego
    2 ziemniaki
    2 małe pory
    2 łyżki oliwy z oliwek
    1 ½ l wody
    1 kalarepka
    ½ małej kapusty włoskiej
    ½ pęczka botwinki
    zielona pietruszka
    sól, pieprz ziarnisty czarny
Wystaw ocenę:

4.5 (178 ocen)

Zobacz również:

Zupy Botwinka Zupa jarzynowa

Zupa jarzynowa "bukiet warzyw" - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Przygotowane warzywa umyć, obrać i pokroić na kawałki lub plasterki .
    2. Warzywa przełożyć do dużego garnka i zalać wodą oraz dodać oliwę z oliwek
    3. Doprowadzić do wrzenia, poczym płomień zmniejszyć i gotować zupę na wolnym ogniu pod przykryciem ok.1 godziny
    4. Po upływie tego czasu odłożyć do mniejszego garnka 3 chochle warzy z niewielką ilością wywaru i zmiksować
    5. Zmiksowany krem posolić i popieprzyć oraz przelać do garnka z zupą .
    6. Zupę rozmieszać z kremem i zagotować .
    7. Dodać posiekaną natkę pietruszki i danie jest gotowe do podania

Porady

Ilość składników , jak również jakość jest dowolna

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować