Zupa kurkowa na rosole i serkach topionych z dodatkiem kurkumy

4.5 (148 ocen)

Wykorzystałam rosół z niedzieli oraz wywar z ugotowanych grzybów (do marynowania) i zrobiłam zupę kurkową (kurki niestety ze sklepu, ponieważ w moich lasach nie rosną te piękne grzybki ) jeśli nie macie wywaru z gotowanych grzybów to nic nie szkodzi, nie jest to składnik konieczny :)

Składniki:

  • Składniki:
    2 opakowania kurek ( z Biedronki) albo włoszczyzna na wywar
    1 litr rosołu z kury
    2 kostki (kwadraciki) serków topionych o smaku śmietankowym
    1 łyżeczka kurkumy
    pieprz
    natka pietruszki
    2 łyżki masła
Wystaw ocenę:

4.5 (148 ocen)

Zobacz również:

Zupy Krem Ser

Zupa kurkowa na rosole i serkach topionych z dodatkiem kurkumy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kurki dokładnie czyścimy pod bieżącą wodą przy pomocy szczoteczki, następnie osuszamy z nadmiaru wody i kroimy w mniejsze części a potem podsmażamy na maśle aż będą chrupkie ok. 4 minuty.
  • 2. Do rosołu dodajemy serki topione i zagotowujemy. Połowę kurek dodajemy do zupy i całość gotujemy około 10 minut. Dodajemy kurkumę. Następnie zupę miksujemy. Doprawiamy pieprzem. Podajemy z ugotowanym makaronem jajecznym oraz z pozostałymi kurkami. Dekorujemy natką pietruszki
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurki Kurkuma Serek Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować