Bardzo pożywna, aromatyczna zupa znakomicie smakuje w formie kremu, niezwykle szybka i łatwa w przygotowaniu.
5 min
Składniki:
2 małe kalafiory lub 1 duży
1 marchewka
1 pietruszka
300 g ziemniaków
200 ml śmietany lub 100g serka topionego
1 kostka bulionu warzywnego
koperek
sól
pieprz
1,5 l wody
Zupa kalafiorowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kalafior umyć, podzielić na różyczki i zagotować w 1,5 l bulionu warzywnego razem z pokrojona marchewką i pietruszką i ziemniakami. Gdy warzywa będą miękkie można zupę zmiksować, lecz nie jest to konieczne. Następnie zagęścić zupę śmietaną lub serkiem topionym. Doprawić według uznania solą i pieprzem. Posypać świeżym koperkiem.
Smacznego!
Komentarze