Zupa kalafiorowa z krążkami z cukinii

0 (0 ocen)

Zupa kalafiorowa z krążkami z cukinii

Składniki:

  • 4 -5 litrów wody
    2 liście laurowe
    4 ziarna ziela angielskiego
    4 ziarna pieprzu czarnego
    1 główka kalafiora
    marchewka
    kawałek pora, selera
    1 pietruszka
    ok 10 krążków cukinii
    sól, pieprz
    koperek lub pietruszka
    2 łyżki śmietanki 30%
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa kalafiorowa z krążkami z cukinii - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do wody wrzucić przyprawy, marchewkę, pietruszkę, kawałek selera, drobno pokrojonego pora, sól, pieprz. Gdy warzywa zmiękną wyciągamy z wody i możemy pokroić i dodać do zupy. Wrzucamy różyczki kalafiora i gotujemy do miękkości. Krążki cukinii grillujemy na patelni z obu stron. Solimy i pieprzymy. Zupę doprawiamy śmietanką. Plastry cukinii dodajemy do zupy. Podajemy z zieleninką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować