Zupa kalafiorowa z pomidorami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kości schabowe umyć , zalać ok 3 l. wody , gotować ok 40 min.
Wywar przecedzić.
2.Ziemniaki , marchew oraz pietruszkę obrać umyć.
Ziemniaki pokroić w kostkę , marchew z pietruszką w pół plasterki.
Przełożyć warzywa do wywaru gotować na pół miękko.
3.W tym czasie kalafiora umyć , podzielić na małe różyczki.
Pomidory oraz cebulę obrać ze skórki , pokroić w małą kostkę.
Na patelni rozgrzać masło , zeszklić cebulę , dodać pomidory , smażyć chwilę aż zaczną puszczać sok.
Do garnka dodać kalafiora , pomidory z cebulą , dokładnie wykładając całą zawartość patelni , kaszę manną ,koperek oraz przyprawy.
Gotować kolejne 20 min.
Komentarze