ZUPA KOPERKOWO-PIETRUSZKOWA Z JOGURTEM NATURALNYM

0 (0 ocen)

  • 45 min

Zdrowa zupa z mnóstwem zieleniny. :)

  • 45 min

Składniki:

  • WYKONANIE: ŁATWE
    PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 45 MINUT
    ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 9 ZŁ.
    ILOŚĆ PORCJI: 5-7

    Składniki:
    około 1,3 l wody,
    skrzydełko z kurczaka,
    6 większych ziemniaków,
    2 pietruszki,
    większa marchewka,
    seler,
    pęczek koperku,
    pęczek natki pietruszki,
    180 g jogurtu naturalnego,
    sól,
    pieprz,
    1/5 szklanki mleka,
    4 łyżeczki śmietany.

Zupa koperkowo-pietruszkowa z jogurtem naturalnym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso zalewam wodą, gotuję na małym ogniu około 20 minut.
    Warzywa obieram, marchewkę i ziemniaki kroję w kostkę, wszystko wkładam do wywaru mięsnego, gotuję kolejne 20 minut z dodatkiem soli i pieprzu.
    Z zupy wyjmuję selera i pietruszkę, miksuję z koperkiem, natką pietruszki, jogurtem i odrobiną zupy, wlewam do garnka.
    Mleko dokładnie rozrabiam z wcześniej zahartowaną śmietaną, wlewam do zupy. W razie potrzeby doprawiam do smaku.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy