Zupa-krem z zielonego groszku ze smażonym topinamburem, serem pleśniowym i orzechami włoskimi

0 (0 ocen)

  • 40 min

Kolejne eksperymenty z topinamburem czas zacząć. Niedawno było puree z topinamburu, dziś idę dalej i robię zupę - krem z zielonym groszkiem i smażonym na maśle topinamburem.Będzie to totalna wariacja, nigdy nie robiłem ani zupy z groszku, a tym bardziej z dodatkiem tej cudownej bulwy.

  • 40 min

Składniki:

  • Czego używam?
    -1,5 litra bulionu jak na rosół
    -puszka groszku zielonego
    -150 gram pokrojonego w kostkę topinamburu
    -łyżka masła
    -rozmaryn
    -ser pleśniowy
    -ząbek czosnku
    -garść orzechów włoskich
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Krem Ser

Zupa-krem z zielonego groszku ze smażonym topinamburem, serem pleśniowym i orzechami włoskimi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Topinambur podsmażamy do miękkości na maśle z solą, pieprzem i ząbkiem czosnku oraz rozmarynem. Dodajemy odsączony groszek konserwowy i podsmażamy kilka minut.
    Zalewamy bulionem, gotujemy kilka minut. Miksujemy za pomocą blendera na jednolity krem dodając kawałki sera pleśniowego.
    Górę posypujemy zmiażdżonymi w moździerzu orzechami włoskimi.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Groszek Ser pleśniowy Topinambur

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować