ZUPA KREM Z BIAŁYCH WARZYW

0 (0 ocen)

  • 60 min

Lekka, delikatna w smaku.Idealna zupka na lato

  • 60 min

Składniki:

  • 1/3 selera
    3 pietruszki
    1 kalafior
    4 ziemniaki
    2 ząbki czosnku
    1 cebula
    sól,pieprz
    6-7 szklanek bulionu warzywnego
    gałka muszkatałowa
    2 garście grzanek czosnkowych

Zupa krem z białych warzyw - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę szklimy na niewielkiej ilości oleju, przekładamy do garnuszka,
    dodajemy poobierane warzywa, zalewamy bulionem. Gotujemy do miękkości
    dodając przyprawy do smaku. Miksujemy na gładki krem. Podajemy posypane
    grzaneczkami czosnkowymi.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy