Zupa krem z cukinii i kalarepy z serem pleśniowym

4.5 (196 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Zupa z cukinii i kalarepy sama w sobie jest prosta w smaku, ale śmietana z serem pleśniowym i pestkami słonecznika świetnie z nią współgra.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - małe cukinie: 4 sztuki
    - kalarepa: 1 sztuka
    - bulion warzywny lub drobiowy (wg uznania): 0.5 litra

    - ser pleśniowy np. roquefort: 50 gramów
    - pestki słonecznika: 4 łyżeczki
    - śmietana 18%: 5 łyżek
Wystaw ocenę:

4.5 (196 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa krem z cukinii i kalarepy z serem pleśniowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kalarepę i cukinie pokroić, dodać do gotującego się bulionu. Po około 15 minutach, gdy warzywa staną się miękkie, zmiksować zupę i doprawić solą.
  • 2. Śmietanę wymieszać z serem (w celu uzyskania jednolitej konsystencji użyć blendera). Pestki słonecznika smażyć przez chwilę na suchej patelni, posypać nimi zupę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Warzywa

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować