Uwielbiam cukinię pod każdą postacią, czy to zupa krem, czy jako dodatek do makaronu. Dzisiaj przedstawiam Wam pyszną i niezwykle szybką w wykonaniu zupę krem. Idealnie pasują do niej dodatki tj. prażony słonecznik, kleks śmietany, kilka kulek sera mozzarella, czy grzanki ziołowo-czosnkowe.
4.5 (188 ocen)
Porady
Do przygotowania grzanek ziołowo-czosnkowych potrzebne będą: 3 kromki chleba pszennego, bazylia, pieprz ziołowy, ząbek czosnku, oliwa z oliwek Kromki chleba należy pokroić w kostki. W misce wymieszamy bazylię, pieprz ziołowy i zgnieciony ząbek czosnku razem z 3 łyżkami oliwy z oliwek. Do ziołowej mikstury wsypujemy pokrojony chleb, który należy dokładnie wymieszać z ziołami i oliwą. Na dobrze rozgrzany olej kładziemy kawałki chleba i smażymy z obu stron na złoty kolor.
Komentarze