Zupa krem z kapusty

4.47 (161 ocen)

  • 60 min

pyszna jesienna zupa

  • 60 min

Składniki:

  • ok 2 l rosołu z kurczaka
    świerć główki kapusty ok 600 g
    2 marchewki
    1 cebula
    4 ziemniaki
    kawałek pora
    listek laurowy
    kilka ziaren ziela angielskiego
    pieprz
    pieprz ziołowy
    sól
    czosnek niedźwiedzi duża szczypta
    4 łyżki śmietany
    prażony na patelni kminek

Wystaw ocenę:

4.47 (161 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa krem z kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.

    Rosół wlać do garnka, włożyć wszystkie warzywa i i przyprawy, gotować do miękkości. Przed zmiksowaniem wyłowić ziele angielskie i listek laurowy. Zmiksować zupę przy pomocy blendera, dodać śmietanę.
    Zupę podać z grzankami. Posypać prażonym kminkiem i koperkiem
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować