Zupa krem z kukurydzy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kukurydzę odcinamy nożem od kolby, wrzucamy do blendera, dodajemy szklankę bulionu i miksujemy.
Pomidory odcedzamy z zalewy i dodajemy do kukurydzy.
Do zmiksowanej kukurydzy z pomidorami dodajemy szklankę mleka, mieszamy i podgrzewamy na małym ogniu.
Paprykę pieczemy w 160 stopniach, na najwyższym poziomie piekarnika, do momentu aż pokryje się czarnymi bąblami. Następnie wyciągamy ją na talerz bądź miskę i przykrywamy na parę minut folią co ułatwi obranie jej ze skóry. Po obraniu papryki, kroimy ją w drobna kostkę , dodajemy do gotującej się zupy
Na koniec doprawiamy do smaku przyprawami.
Porady
Podajemy posypane kolendrą lub z groszkiem ptysiowym.
Komentarze