Zupa krem z majonezem

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min

Zupa z białej rzepy, cukinii, patisonów i ziemniaków zaprawiona majonezem.

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • 120 g obranej białej rzepy
    300 g cukinii
    200 g patisonów
    400 g obranych ziemniaków
    2 - 3 ząbki czosnku
    2 i 1/2 łyżki margaryny
    2 i 1/2 szklanki wody
    1 i 1/2 łyżki suszonego majeranku
    1 łyżka pieprzu ziołowego
    1 i 1/2 łyżki curry
    1 łyżka papryki słodkiej mielonej
    2 łyżki przyprawy uniwersalnej do potraw
    2 - 2 i 1/2 łyżki majonezu
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa krem Majonez

Zupa krem z majonezem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • zup 1. Czosnek rozdrobnić, pozostałe warzywa pokroić w kostkę. W garnku roztopić margarynę, wrzucić wszystkie warzywa - smażyć kilka min. Całość zalać wodą i dodać wszystkie przyprawy. Doprowadzić do wrzenia - całość gotować 30 min. Następnie dodać majonez, gotować jeszcze chwilę.
  • zup 2. Zupę zblendować.

Porady

Z podanych składników uzyskuje się 4 średnie porcje.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Majonez Cukinia Patison Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować