ZUPA KREM Z PIECZONEJ MARCHEWKI Z MIGDAŁAMI

0 (0 ocen)

  • 60 min

Aromatyczna, niezwykle delikatna w smaku, zasmakuja w niej nawet najmłodsi

  • 60 min

Składniki:

  • pół kg marchwi- najlepsza karotka
    2 duże ziemniaki
    1 cebula
    3 szklanki bulionu warzywnego
    curry, ostra papryka, cynamon- szczypta
    pól szklanki soku z pomarańczy
    łyżka miodu
    płatki migdałów- 4 łyżki

Zupa krem z pieczonej marchewki z migdałami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewki obieramy, cebulę kroimy w piórka. Marchew spryskujemy
    olejem, zapiekamy w piekarniku. Cebulę szklimy na oleju. Do zeszklonej
    cebuli dodajemy kawałki ziemniaków, wlewamy bulion, dodajemy przyprawy
    do smaku. Gotujemy do miękkości warzyw ok 20 minut, po tym czasie
    dodajemy> upieczoną marchew. Wszystko razem blenderujemy, dodajemy sok
    pomarańczowy oraz miód. Jeśli potrzeba jeszcze doprawiamy do smaku.
    Przekładamy do miseczek, podajemy posypaną płatkami migdałowymi.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy