Zupa krem z pieczonych pomidorów i papryki

0 (0 ocen)

strzał w dziesiątke.

Składniki:

  • 10 sporych pomidorów (u mnie podłużne)
    2 czerwone papryki
    1 papryka żółta
    2 cebule
    4 ząbki czosnku
    1,5 l bulionu (u mnie rosół)
    sól, pieprz, papryka słodka i ostra, bazylia, cukier

Zupa krem z pieczonych pomidorów i papryki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-00np9w2 1. Blaszkę od piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia. Pomidory i cebulę pokroić w ćwiartki, paprykę w sporą kostkę, czosnku nie obierać. Wszystkie warzywa wyłożyć na blachę i skropić obficie oliwą. Piec 30-40 minut w temperaturze 180 stopni.
    Bulion podgrzać i dodać upieczone warzywa (pamiętając o obraniu czosnku). Zmiksować na gładki krem i doprawić. Podawać z grzankami:)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy