Zupa krewetkowa z białymi szparagami

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Białe szparagi i krewetki - prawdziwa poezja smaku! Do tego delikatne migdały i orzeźwiająca cytryna. Magiczny smak orientu w samym centrum Europy!

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - krewetki koktajlowe: 150 gramów
    - białe szparagi: 3 sztuki
    - ząbek czosnku: 2 sztuki
    - cebulki szalotki: 4 sztuki
    - migdały blanszowane: 2 łyżki
    - oliwa z oliwek: 1 łyżka
    - bulion drubiowy: 1.5 litra
    - sok z cytryny: 0.5 sztuki
    - sos sojowy: 1 łyżeczka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa krewetkowa z białymi szparagami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W garnku podgrzewamy oliwę, wrzucamy czosnek, całe cebulki, migdały i oczyszczone krewetki. Smażymy kilka minut. Zalewamy 1,5 litra bulionu i gotujemy pod przykryciem ok. 10 min.
  • 2. Osobno gotujemy szparagi – ok. 10 minut. Następnie odcinamy centymetr końcówki i obieramy ze skórki. Szparagi rozrywamy wzdłuż włókien, żeby utworzyły długie i cienkie paski. Dodajemy do zupy, doprawiając dodatkowo sokiem z cytryny i pieprzem. Gotowe!
  • Zupa krewetkowa z białymi szparagami 3. Więcej informacji oraz zdjęć znajdziecie na blogu SmacznyKąsek.com:
    http://www.smacznykasek.com/?p=350
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Krewetki Warzywa

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Chińska Walentynki Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować