zupa light z buraczkami ciecierzycą i fasolą

0 (0 ocen)

Jestem na diecie, główne posiłki stanowią zupy.

Składniki:

  • 5 dużych ziemniaków
    1 duży burak
    szklanka mrożonej zielonej fasolki szparagowej
    1 marchew
    szklanka ciecierzycy
    2 l bulionu wołowego
    sól, pieprz, majeranek, koperek

Zupa light z buraczkami ciecierzycą i fasolą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciecierzycę obgotowujemy ok 30 minut. Odcedzamy.
    Warzywa obieramy, dokładnie myjemy.
    Ziemniaki, marchew, buraki kroimy w kostkę.
  • 2. Do bulionu dodajemy pokrojone warzywa. Dorzucamy fasolkę i obgotowaną ciecierzycę. Gotujemy ok 20 -30minut ( do miękkości warzyw)
  • 3. Doprawiamy do smaku. Obsypujemy koperkiem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy