Zupa PAPRYKOWA

0 (0 ocen)

  • 30 min

kolejny faworyt wśród zup! Najsmaczniejsza jest 2 i 3 dnia - jeśli doczeka :)

  • 30 min

Składniki:

  • porcja na 2 dni dla 2 osób

    3 duże czerwone papryki
    1 duża cebula
    1 puszka pomodorów krojonych
    1/2 litra wody
    1 kostka - rosół z kury
    sól/ pieprz/ papryka słodka/ papryka chilli
    3 łyżki oleju

    dodatkowo:
    1 podwójna pierś z kurczaka
    przyprawa do drobiu/ sól/ pieprz
    kiełki rzodkiewki

Zupa paprykowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do garnka wlewamy olej, cebulę obieramy, kroimy w kostkę, wrzucamy do oleju - szklimy. Paprykę myjemy i pozbawiamy ją gniazd nasiennych, kroimy w grubą kostkę wrzucamy do garnka - delikatnie podsmażamy. Pomidory z puszki oraz wodę również wlewamy do garnka. Dodajemy kostkę rosołową, sól, pieprz i gotujemy aż papryka będzie miękka. Całość blendujemy na gładki krem, doprawiamy słodką papryką i papryką chilli. Podajemy z usmażonym kurczakiem i kiełkami rzodkiewki.

Porady

najsmaczniejsza jest na 2 i 3 dzień po ugotowaniu :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy