ZUPA PAPRYKOWA Z FASOLKĄ ZABIELANA

0 (0 ocen)

  • 60 min

Pyszna, prosta i szybka

  • 60 min

Składniki:

  • - kość świńska lub porcja rosołowa
    - słoik papryki marynowanej
    - sól i pieprz
    - 3 łyżki vegety, ziele angielskie, majeranek
    - 6 średnich ziemniaczków
    - 3 duże marchewki
    - 3 średnie pietruszki
    - seler naciowy i natka pietruszki
    - słoik marynowanej fasolki szparagowej
    - 2 duże cebule
    - 3 ząbki czosnku
    - 6 łyżek gęstej śmietany
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa paprykowa z fasolką zabielana - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do dużego garnka (5l) wlewamy do połowy wody i gotujemy przez 10 min kość lub porcję. Ziemniaki kroimy w kostkę, marchewkę i pietruszkę w pół talarki. Cebulę w kostkę i czosnek w talarki. Wszystko wrzucamy do garnka wraz z selerem, pietruszką, zielem angielskim, solą i pieprzem oraz majerankiem. gotujemy aż warzywa zmiękną ok 15 min. Jeśli fasolka jest długa to kroimy ją na cm paski, wrzucamy do garnka. Paprykę w większą kostkę i wraz z zalewą (tak ok 1 szkl.) wrzucamy do garnka. Wyjmujemy kość lub porcję rosołową, obieramy z mięsa i kroimy w kostkę, wrzucamy do garnka. Gotujemy jeszcze przez 10 min. Odstawiamy garnek i wtedy wlewamy śmietanę. Doprawiamy vegetą oraz solą i pieprzem jeśli jest za mało. GOTOWE, SMACZNEGO
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować