Zupa pieczarkowa

0 (0 ocen)

  • 60 min

Delikatna i bardzo kremowa.

  • 60 min

Składniki:

  • 1 duża marchew
    1 pietruszka
    1 mały seler
    400 g pieczarek
    1 łyżka masła
    3 średniej wielkości ziemniaki
    1,5 l bulionu warzywnego
    200 g serka topionego (pieczarkowego)
    1 łyżka suszonego lubczyku
    sól, pieprz

Zupa pieczarkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa ścieramy na tarce o dużych oczkach.

    Lekko podsmażamy na maśle z pokrojonymi w kostkę ziemniakami, zalewamy bulionem.

    Dodajemy serki, pokrojone na plasterki pieczarki, lubczyk i gotujemy do miękkości warzyw.

    Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy