ZUPA PIECZARKOWA Z SOCZEWICĄ

4.5 (189 ocen)

  • 40 min

Pożywna i zdrowa zupa pieczarkowa z zieloną soczewicą.

  • 40 min

Składniki:

  • - 1 porcja rosołowa
    - liść laurowy
    - kilka ziaren ziela angielskiego
    - 0,5 selera
    - 1 pietruszka
    - 1 mały por
    - 1 średnia marchewka
    - 3 duże ziemniaki
    - 30 dag pieczarek
    - 100 g zielonej soczewicy
    - 1 łyżka śmietany 18%
    - pęczek natki pietruszki
    - sól, pieprz.
Wystaw ocenę:

4.5 (189 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa pieczarkowa

Zupa pieczarkowa z soczewicą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Porcję myjemy i zalewamy 2 litrami rosołu, szumujemy. Dodajemy liść laurowy i ziele angielskie. Warzywa myjemy, obieramy, kroimy w kostkę. Pieczarki myjemy, kroimy w ćwierć plastry, dodajemy do zupy wraz z soczewicą. Dodajemy łyżkę soli i gotujemy do miękkości.
  • 2. Śmietanę rozrabiamy w niewielkiej ilości zupy i łączymy z pozostałą zupą. Natkę pietruszki siekamy, dodajemy do zupy. Doprawiamy solą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki Soczewica zielona

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować