Zupa pieczarkowo - warzywna z kiełbaskami

0 (0 ocen)

  • 30 min

Propozycja na pożywną, aromatyczną i smakowitą zupę pełną pieczarek i warzyw. Zupa jest prosta i szybka w przygotowaniu. Idealnie sprawdzi się w chłodne i pochmurne dni, w których warto dodać sobie odrobinę energii.

  • 30 min

Składniki:

  • - 1 litr bulionu mięsnego
    - 400 g pieczarek
    - 2 marchewki
    - 1 pietruszka
    - 1/2 pora
    - 1 czerwona papryka
    - 1 łyżka siekanego koperku
    - 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
    - 5 łyżek śmietany
    - 2 żółtka
    - masło do smażenia
    PRZYPRAWY:
    - kminek mielony
    - lubczyk
    - ostra papryka
    - estragon
    - sól i pieprz
    + kiełbaski drobiowe
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa pieczarkowa

Zupa pieczarkowo - warzywna z kiełbaskami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Por kroimy w kostkę, szklimy go na maśle, dodajemy pokrojone w kostkę marchewkę oraz pietruszkę i chwilę przesmażamy. Następnie dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę oraz w plasterki pieczarki i ponownie dusimy przez chwilę.
  • 2. Podsmażone warzywa oraz pieczarki dodajemy do gotującego się bulionu i gotujemy je do miękkości. Do bulionu dodajemy też przyprawy: kminek mielony, ostrą paprykę, estragon i lubczyk, a także świeżo posiekany koper i pietruszkę.
  • 3. Żółtka dokładnie mieszamy ze śmietaną, dodajemy do zestawionej z ognia zupy i doprawiamy do smaku solą oraz świeżo zmielonym pieprzem. Zupę podajemy z kiełbaskami drobiowymi lub innymi dodatkami. Życzę smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować