Zupa pijacka

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Aromatyczna i bez alkoholu :)

  • 1 godz. 30 min

Składniki:


  • 2 łyżki suszonych ziół (majeranek ,rozmaryn ,oregano)
    200 g surowego boczku
    3 duże cebule
    6 pszennych tostów
    1,5 l bulionu wołowego
    sól ,pieprz

Zupa pijacka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zioła namoczyłem w wodzie ,osączyłem.

    Boczek pokroiłem na kawałki ,wysmażyłem w rondlu ,dodałem posiekane cebule ,smażyłem aż stały się lekko brązowe.

    Do rondla wrzuciłem pokrojone w kostkę tosty ,mieszałem tak aby pokryły się tłuszczem i cebulą.

    Rondel wstawiłem do piekarnika rozgrzanego do temperatury 175 stopni C na 15 min.

    Składniki rondla przełożyłem do garnka ,zalałem bulionem i dodałem zioła. Gotowałem na małym ogniu przez godzinę ,przyprawiłem do smaku solą i pieprzem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy