Zupa po meksykańsku

4.5 (168 ocen)

Opublikowany w Magazynie

To pyszna i pożywna zupa, która może zastąpić drugie danie. Przepis mam od siostry, a zupa często gości na moim stole.

Składniki:

  • ● 3 kostki rosołowe wołowe
    ● 2 cebule
    ● 1 listek laurowy
    ● 50 dag mielonego mięsa
    ● 1 czerwona papryka
    ● 3 ząbki czosnku
    ● po pół puszki kukurydzy i czerwonej fasoli
    ● 1 łyżeczka ziół prowansalskich
    ● 1 łyżeczka majeranku
    ● koncentrat pomidorowy
    ● bułka tarta
Wystaw ocenę:

4.5 (168 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa po meksykańsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebule kroimy w kostkę
    i szklimy na łyżce oliwy. Zagotowujemy
    bulion i dodajemy cebulę.
    Wkładamy listek laurowy.
  • Zupa po meksykańsku 2. Mięso solimy, pieprzymy, dodajemy
    rozgnieciony ząbek
    czosnku i trochę bułki tartej.
    Formujemy kulki na jeden kęs
    i wrzucamy do bulionu. Gotujemy
    10 minut.
  • 3. Zupę przyprawiamy ziołami
    i majerankiem, dodajemy ok. 3
    łyżek koncentratu, mieszamy.
  • 4. Dodajemy pokrojoną w kostkę
    paprykę, gotujemy 10 min,
    dodajemy osączoną kukurydzę,
    fasolę i pozostałe ząbki czosnku.
    Chwilę gotujemy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_12-2008

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Meksykańska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować