Zupa pomidorowo-ogórkowa

4.49 (188 ocen)

  • 50 min

Nie mogliśmy zdecydować się na zupę...wahaliśmy się między pomidorową a ogórkową, więc poszliśmy na kompromis i połączyliśmy obie. Wyszło bardzo smacznie.

  • 50 min

Składniki:

  • 4 ogórki kiszone
    2 marchewki
    1 cebula
    1 ząbek czosnku
    1 łyżka masła
    500 ml przecieru pomidorowego
    700 ml bulionu warzywnego
    110 g drobnego makaronu (u nas cavatelli)
    1 liść laurowy
    5 ziaren ziela angielskiego
    2 łyżki śmietany 18%
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.49 (188 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa pomidorowo-ogórkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Posiekaną cebulę i starte na dużych oczkach ogórki i marchew, przeciśnięty przez praskę czosnek podsmażamy na maśle, zalewamy gorącym bulionem, dodajemy liść laurowy, ziele angielskie, gotujemy 30 min pod przykryciem na małym ogniu. Następnie dodajemy przecier pomidorowy, wsypujemy makaron, gotujemy do jego miękkości. Zestawiamy z ognia, zabielamy śmietaną, doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować