Zupa pomidorowo-paprykowa

5 (164 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Polecam smaczną zupkę pomidorowo paprykową. Przepis otrzymałam od kuzynki.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 1 l bulionu
    30 dkg mięsa wołowego
    5 pomidorów
    2 papryczki chili
    4 ząbki czosnku
    2 duże ziemniaki
    4 łyżki koncentratu pomidorowego
    1łyżeczka słodkiej papryki w proszku
    sól, pieprz cayenne
    1/2 natki pietruszki
    oliwa z oliwek do smażenia
Wystaw ocenę:

5 (164 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa pomidorowa

Zupa pomidorowo-paprykowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso pokroić na cienkie paseczki, rozgrzać oliwę z oliwek i smażyć na niej wołowinę.
    Czosnek i papryczki posiekać i wymieszać z mięsem, posolić.
    Pomidory umyć, obrać ze skórki i podzielić na ćwiartki. Bulion zagotować i wrzucić do niego pomidory oraz mięso z patelni. Całość gotować na wolnym ogniu, dodać słodką paprykę i pieprz.Koncentrat rozcieńczyć z wywarem z zupy i wlać do garnka.
    Ziemniaki obrać, umyć, a następnie pokroić w kostkę , dodać do zupy, gotować. Natkę pietruszki posiekać, posypać zupę w talerzu.
    Podawać z ciemnym pieczywem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować