Zupa pomidorowa z soczewicą czerwoną

0 (0 ocen)

  • 30 min

Jak dla mnie pyszna zupka .Oczywiście dla męża musiał być dodatkowo makaron wtedy zupa jest bardziej syta a mąż zadowolony.

  • 30 min

Składniki:

  • soczewica czerwona 1 szklanka
    rosół 1--2 litry
    sok pomidorowy 300 ml
    koncentrat pomidorowy 90 gr
    sól do smaku
    pieprz do smaku
    cukier 1-2 łyżeczki
    serek topiony 10 dkg
    koperek zielony

Zupa pomidorowa z soczewicą czerwoną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do garnka wlewamy przygotowany rosół doprawiamy zagotowujemy .
    Do rosołu wlewamy najlepiej domowy sok pomidorowy i dodajemy koncentrat pomidorowy zagotowujemy.
  • 2. Do zupy dodajemy ugotowaną odsączoną soczewicę.
    Zupę miksujemy
    Serek topiony kroimy w kostkę do garnuszka wlewamy chochlę zupy dodajemy serek stawiamy na kuchence podgrzewamy i mieszamy aż serek się rozpuści.
  • 3. Rozpuszczony serek wlewamy do zupy dodajemy koperek mieszamy.
    i chwilę całość podgrzewamy.

    POLECAM!!

Porady

Oczywiście soczewicę można ugotować w zupie ale ja miałam juz ugotowaną.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy