Zupa pomidorowa ze szpinakiem i chorizo

0 (0 ocen)

Pyszna , zdrowa zupa

Składniki:

  • 2 l bulionu wołowego

    1 cebula

    1 ząbek czosnku

    1 por ( biała część )

    4 ziemniaki

    150 g szpinaku

    100 g kiełbasy chorizo

    200 g przecieru pomidorowego

    łyżeczka soli

    łyżeczka domowej vegety

    łyżeczka harissy

    łyżka masła

Zupa pomidorowa ze szpinakiem i chorizo - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę posiekać , czosnek przecisnąć przez praskę , zeszklić na roztopionym maśle .

    Pora umyć , pokroić w półplasterki , dodać na patelnię , smażyć ok. 3 minuty .

    Zawartość patelni przełożyć do garnka , dodać obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki .

    Gotować 15 minut .

    Po tym czasie dodać umyte , pozbawione ogonków liście szpinaku i gotować kolejne 15 minut .

    Chorizo pokroić w kostkę , przesmażyć na suchej patelni .

    Dodać do garnka z przecierem pomidorowym 5 minut przed końcem gotowania .

    Zupę doprawić solą , vegetą i chorizo .

    Podawać posypaną startym , żółtym serem .

Komentarze

Podobne przepisy