ZUPA PROWANSALSKA

4.44 (163 ocen)

  • 20 min

ULUBIONA ZUPA MOJEGO SYNA

  • 20 min

Składniki:

  • 0,5 kg mięsa mielonego
    30- 40 dag pieczarek
    Średni por
    2-3 serki topione w kostce Holland
    2 kostki rosołowe
    2 płaskie łyżki ziół prowansalskich

Wystaw ocenę:

4.44 (163 ocen)

Zobacz również:

Zupy Ser

Zupa prowansalska - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do garnka wlewamy 2 – 2,5 l. wody., dodajemy kostki rosołowe, gotujemy. Pieczarki kroimy w plasterki , smażymy na patelni i wsypujemy do gotującej się wody. Mięso mielone podsmażamy na patelni, wsypujemy do gotujących się pieczarek. Po 15 minutach dodajemy pokrojony por, serki topione i zioła prowansalskie. Mieszamy co jakiś czas żeby serek się rozpuścił. Gotujemy jeszcze ok. 15 min. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Porady

MOŻNA PODAWAĆ Z GRZANKAMI LUB GROSZKIEM PTYSIOWYM ALE NIEKONIECZNIE

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Pieczarki Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować