ten przepis to misz masz tego co było w lodówce i zamrażarce.. więc nie dziwcie się, że w składzie jest puszka filetów z makreli w sosie pomidorowym, obok muli i krewetek :P
30 min
Składniki:
filety z makreli w sosie pomidorowym - puszka
filet z mintaja - 1 płat
ok 14szt muli (mięso z muli bez muszelek)
8szt krewetek (bez pancerza i ogonka)
1 marchewka
1 pietruszka
1 cebula
2 ząbki czosnku
ziarenka pieprzu + pieprz mielony
3 liście laurowe
kostka rosołowa
1 łyżka przecieru pomidorowego
bulion (u mnie resztka rosołu z dolewką wody)
chili w proszku
1.* marchewkę i pietruszką kroimy w pół plastry, cebulę siekamy w piórka
* warzywa wrzucamy do bulionu, dodajemy pieprz, liście, czosnek, kostkę - gotujemy
* gdy marchew jest już prawie miękka - dodajemy mule, krewetki, makrelę i mintaja w kawałkach; 1 łyżkę przecieru pomidorowego (ostrą przyprawę) - mieszamy i gotujemy jeszcze ok 10minut
Komentarze