zupa rybna

0 (0 ocen)

  • 30 min

ten przepis to misz masz tego co było w lodówce i zamrażarce.. więc nie dziwcie się, że w składzie jest puszka filetów z makreli w sosie pomidorowym, obok muli i krewetek :P

  • 30 min

Składniki:

  • filety z makreli w sosie pomidorowym - puszka
    filet z mintaja - 1 płat
    ok 14szt muli (mięso z muli bez muszelek)
    8szt krewetek (bez pancerza i ogonka)
    1 marchewka
    1 pietruszka
    1 cebula
    2 ząbki czosnku
    ziarenka pieprzu + pieprz mielony
    3 liście laurowe
    kostka rosołowa
    1 łyżka przecieru pomidorowego
    bulion (u mnie resztka rosołu z dolewką wody)
    chili w proszku

Zupa rybna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. * marchewkę i pietruszką kroimy w pół plastry, cebulę siekamy w piórka
    * warzywa wrzucamy do bulionu, dodajemy pieprz, liście, czosnek, kostkę - gotujemy
    * gdy marchew jest już prawie miękka - dodajemy mule, krewetki, makrelę i mintaja w kawałkach; 1 łyżkę przecieru pomidorowego (ostrą przyprawę) - mieszamy i gotujemy jeszcze ok 10minut

Porady

można dodać pomidorki kotajlowe

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy