Zupa rybna(Wigilijna)

0 (0 ocen)

Może z pewnością zagościć na naszym stole wigilijnym

Składniki:

  • a. składniki podstawowe z zestawu
    ryba700 g (mintaj ,miruna, dorsz )
    włoszczyzna (marchewka, pietruszka korzeń, seler, por)

    b. składnik podstawowy dodatkowy
    5 średnich ziemniaków

    c. składniki robocze
    oliwa z oliwek
    odrobina octu do smaku
    kostka rosolowa
    woda
    ziarna pieprzu
    ziarna ziela angielskiego
    papryka słodka w proszku
    liść laurowy
    sól do smaku lub jak kto woli wegeta

    d. do dekoracji
    natka pietruszki do dekoracji





Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Zupa rybna(wigilijna) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Warzywa dusimy(marchew korzeń pietruszki por seler) 1. Warzywa obieramy i trzemy na tarce jarzynówce ,por kroimy na kosteczkę.patelnię wraz z oliwą z oliwek podgrzewamy i dusimy warzywa do miękkości z odrobiną papryki w proszku(tu tkwi sekret koloru zupy) W między czasie do garna wlewamy wodę i wkładamy pokrojone ziemniaki w kostkę dodajemy również pieprz w ziarnach ziele angielskie i liść laurowy,powoli gotujemy aż ziemniaki będą miękkie,następnie dodajemy podduszone warzywa z patelni.Całość doprowadzamy do wrzenia na sam koniec dodajemy filety z ryby pokrojone w dużą kostkę..Dodajemy sól i pieprz,trochę octu,jeżeli zupa jest niewyrazista(nie ma koloru)dodajemy jeszcze papryki. Zupę podajemy z pokrojoną pietruszką

Porady

Można podawać jeszcze ze śmietaną

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować