Zupa rybna z przecierem pomidorowym

0 (0 ocen)

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Zupa jest bardzo smaczna

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - włoszczyzna (mrożona = słupki): 1 szklanka
    - halibut (dzwonka): 1 sztuka
    - łosoś (dzwonka): 1 sztuka
    - panga (filet): 1 sztuka
    - ziele angielskie (ziarnka): 3 sztuki
    - rozmaryn (gałązka): 1 sztuka
    - Liscie laurowe: 2 sztuki
    - przecier pomidorowy: 2 łyżki
    - cytryna: 2 plastry
    - sól (do smaku): 4 szczypty
    - pieprz (do smaku): 3 szczypty
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa rybna z przecierem pomidorowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Włoszczyznę zalać 0,75 litra wody, osolić i gotować 20 minut.
  • 2. Dodać ziele angielskie, liść laurowy, rozmaryn i umyte ryby. Gotujemy 15 minut.
  • 3. Ugotowaną delikatnie wyjmujemy. Rozkładamy na talerze, po kawałku każdej ryby na talerz.
  • 4. Do zupy dodajemy przecier pomidorowy, cytrynę i doprawiamy solą, pieprzem. Gotujemy jeszcze 3 minutki.
  • 5. Przygotowaną rybę zalewamy zupą z jarzynami. Można dodać po łyżce gęstej śmietany.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować