Zupa radziecka z zielonym ogórkiem

4.5 (157 ocen)

  • 1 godz. 40 min

wyrazista a zarazem delikatna

  • 1 godz. 40 min

Składniki:

  • 40 dag mięsa mielonego,
    3 ogórki,
    1 jajko,
    3 litry wody,
    1 serek topiony śmietankowy duży,
    3 cebule
    3 łyżki masła,
    3 łyżki śmietany,
    pęczek koperku
    Sól,
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (157 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa radziecka z zielonym ogórkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso mielone wkładamy do miski,wbijamy jajko,doprawiamy do smaku sola oraz pieprzem,po czym dłońmi wyrabiamy masę.Wodę zagotowujemy,a następnie wrzucamy do niego wyrobioną na małe kulki masę mięsną i gotujemy około 30 min.Cebulę obieramy i kroimy w kostkę.Na patelni rozgrzewamy masło i szklimy na nim cebulę, razem z umytymi i ztarkowanymi na jarzynówce ogórkami ale nie obranymi dodajemy do zupy.Serek topiony kroimy w paski i wrzucamy do zupy.Całość mieszamy i zabielamy śmietana.Doprawiamy sola oraz pieprzem.Koperek płuczemy,suszymy i siekamy.Posypujemy nim zupę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować