Zupa serowa z natką pietruszki

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pożywna i idealna na jesienne dni.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - ser topiony ementaler: 300 gramów
    - kiełbasa podwawelska: 100 gramów
    - czosnek: 3 ząbki
    - natka pietruszki: 0.5 pęczka
    - tymianek suszony lub świeży: 1 łyżeczka
    - majeranek: 1 łyżeczka
    - biały pieprz: 1 szczypta
    - oliwa z oliwek: 1 łyżka
    - sól: 1 łyżeczka
    - liść laurowy: 3 sztuki
    - ziele angielskie: 3 sztuki
    - grzanki: 3 łyżki
    - ser żółty gouda: 2 łyżki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Grzanki Ser

Zupa serowa z natką pietruszki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na oliwie podsmażamy pokrojoną w plasterki lub kostkę kiełbaskę. Dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę. Zalewamy wodą, dodajemy roztarte w dłoniach zioła, ziele, liść i przyprawy. Doprowadzamy do wrzenia. Wrzucamy serki i (za pomocą trzepaczki) ciągle mieszając gotujemy, aż do rozpuszczenia serków. Posypujemy obficie zieloną pietruszką. Podajemy gorącą z grzankami lub groszkiem ptysiowym posypaną żółtym serem i pietruszką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować