Zupę serowa z mięsnymi kuleczkami naprawdę warto spróbować. Smak doskonały , a mięsko uzupełnia białko w diecie. Polecam.
60 min
Składniki:
2 marchewki
1/4 pora
1/2 pietruszki
kawałeczek selera
100 ml śmietany do zup i sosów
15 dag serka topionego śmietankowego
35 dag mięsa mielonego drobiowego
1 jajko
1 łyżka bułki tartej
liść laurowy
sól pieprz do smaku
1,5 litra wody
Zupa serowa z kuleczkami mięsnymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Do wody dodać warzywa liść laurowy i gotować ok 30 min. Warzywa wyjąć . Marchewkę zetrzeć na drobnej tarce dodać do wywaru
Mięso mielone przyprawić solą i pieprzem, dodać jajko i bułkę. Wyrobić małe kulki dłonie zwilżać wodą. Kulki wrzucić do wywaru. Gotować 10 min. Serek topiony rozpuścić gorącym wywarem i wlać do zupy. Robić to dość wolno , mieszać , by się nie zważył.
Komentarze