Zupa serowa z pieczarkami i grzankami

5 (143 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Moja mama jest kucharką, a ja uczę się w szkole gastronomicznej. Marzę o otwarciu rodzinnej restauracji.

Składniki:

  • 2 l bulionu warzywnego lub drobiowego
    3 op. naturalnego sera camembert
    30 dag pieczarek
    kilka kromek chleba
    3 łyżki śmietany 12-proc.
    cebula
    2 łyżki masła
    przyprawa uniwersalna
    sól
    pieprz
    majeranek
Wystaw ocenę:

5 (143 ocen)

Zobacz również:

Zupy Grzanki Ser

Zupa serowa z pieczarkami i grzankami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sery kroimy w kostkę. Miksujemy ze śmietaną na gładką masę.
  • 2. Cebulę obieramy i siekamy. Pieczarki oczyszczamy i kroimy w plasterki. Podsmażamy z cebulą na rozgrzanym maśle. Doprawiamy do smaku.
  • 3. Chleb kroimy w dużą kostkę i wkładamy do piekarnika. Opiekamy 5 minut.
  • 4. Masę serową hartujemy i wlewamy do gorącego bulionu. Mieszając, gotujemy ok. 3 minut. Wsypujemy pieczarki z cebulą. Mieszamy i doprawiamy do smaku. Podajemy z grzankami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_01-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować