Zupa serowo pieczarkowa z łazankami

4.5 (197 ocen)

  • 35 min

Prosta, tania i bardzo smaczna zupa ma lekko serowy smak dzięki topionym serkom.

  • 35 min

Składniki:

  • kostka grzybowa 1 sztuka
    sól do smaku
    pieprz do smaku
    serki topione śmietankowe trójkąciki 2 sztuki
    natka pietruszki posiekana 0,5 pęczka
    śmietana 150 ml
    makaron łazanki 15 dag
    masło 5 dag
    cebula 2 sztuki
    pieczarki 0,5 kg
Wystaw ocenę:

4.5 (197 ocen)

Zobacz również:

Zupy Łazanki

Zupa serowo pieczarkowa z łazankami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki oczyścić i pokroić w kostkę. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Masło roztopić i zeszklić cebulkę, dodać pieczarki i smażyć aż puszczą sok.

    Zalać wodą, dodać kostkę grzybową i gotować około 10-12 minut.

    Dodać natkę i przetarte przez sito serki topione i gotować 5 minut. Wlać śmietanę i doprawić do smaku.

    Makaron ugotować według informacji na opakowaniu.
    Zupę rozlać do talerzy i włożyć makaron, podawać na ciepło.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować