Zupa sezonowa z kurczakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso zalać dwoma litrami wody i gotować 20 minut dodając listki laurowe. Warzywa umyć. Papryki oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić w kostkę. Cukinię pokroić w półplasterki. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Czosnek obrać i drobno posiekać.
2.Do gotującego się mięsa dodać paprykę i cebulę, gotować 10 minut. Dodać czosnek, cukinię, koncentrat pomidorowy, majeranek, gotować 10 minut. Następnie wsypać suchy makaron, vegetę, sól, pieprz i gotować dalej ok.10 minut. Na końcu dodać natkę pietruszki. Mięso wyjąć z zupy, oddzielić od kości , pokroić w kostkęi dołożyć do zupy.
Porady
Jeśli ktoś woli bardziej ostry smak zupy, może dodać szczyptę ostrej papryki.
Komentarze