Zupa skubana

4.98 (149 ocen)

  • 40 min

Zupę, o nazwie skubana pamiętam z dzieciństwa i czasem gotuję moim domownikom. Jest pyszna.

  • 40 min

Składniki:

  • 1 udko z kurczaka
    3 ziemniaki
    1 marchewka
    1 pietruszka
    kawałek selera
    1 przypieczona cebula
    pieprz, sól,natka pietruszki

    1 szkl mąki
    2 jajka
    szczypta soli
Wystaw ocenę:

4.98 (149 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa skubana - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Oczyszczone, wymoczone udko włożyć do garnka, wlać półtora litra zimnej wody dodać warzywa bez ziemniaków i gotować około pół godziny.
  • 2. Wywar przecedzić przez sitko dodać pokrojone w kostkę ziemniaki i dalej gotować.
  • 3. Mięso oskubać od kości, warzywa pokroić i dodać do zupy. Cebulę wyrzucić.
  • 4. Z mąki, jajek i soli zrobić ciasto i skubiąc małe kawałki dodać do zupy.Doprawić solą i pieprzem.
    Gotować jeszcze 2-3 minuty. Posypać natką i podawać.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować