Powrót do głównego serwisu >>
Dodaj przepis
Dodaj przepis
press ENTER to search
Zupa sojowo-warzywna
0
(0 ocen)
Opublikowany w Magazynie
RedakcjaPP
Przepis na tę zupę wymyśliłam sama.
Składniki:
7 kotletów sojowych
2 marchewki
5-6 pieczarek
garść mrożonej fasolki szparagowej
2 kostki rosołowe
3 łyżki śmietany 18-proc.
pieprz
curry
mielona słodka papryka
łyżka posiekanego koperku
Skopiuj listę zakupów
Udostępnij ten przepis:
Udostępnij
Wyślij
Pinterest
Zupa sojowo-warzywna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.
Marchewki obieramy i myjemy. Pieczarki oczyszczamy. Wraz z marchewkami kroimy w małą kostkę, kotlety natomiast– w dużą.
2.
Kostki rosołowe rozpuszczamy w 2,5 l wrzątku. Dodajemy marchewkę, pieczarki, kotlety i fasolkę. Doprawiamy. Gotujemy do miękkości.
3.
Śmietanę hartujemy. Wlewamy do garnka, mieszamy. Posypujemy koperkiem.
Notka redakcyjna
PP_02-2011
Komentarze
Podobne przepisy
0
(0 ocen)
0
(0 ocen)
Zupa sojowo-warzywna
PolskaGotuje
Przepis na tę zupę wymyśliłam sama. Przepis przysłała Elżbieta Piwoda
0
(0 ocen)
0
(0 ocen)
Zupa warzywna
gotowanietoproste
Ta zupka jest takim wyjściem awaryjnym kiedy nam się śpieszy albo drugie danie jest dopiero w planach :P Zupa nie ma mięsa bo logicznie nie mogła by być szybką gdyż mięso potrzebuje czasu aby oddało cały swój smak i wzbogaciło zupę, ale możecie i spróbować wersji z mięskiem.Polecam tą zupkę, napraw
0
(0 ocen)
0
(0 ocen)
Zupa warzywna
Kasja1986
Pyszna kolorowa zupa warzywna.
4.5
(176 ocen)
4.5
(176 ocen)
Letnia zupa warzywna
Martyna1991
Delikatna zupa z mnóstwem warzyw. Porcja zdrowia i energii.
4.5
(149 ocen)
4.5
(149 ocen)
Lekka zupa warzywna
paulette17
Zupa małokaloryczna ale pożywna i smaczna.
0
(0 ocen)
0
(0 ocen)
Zupa warzywna
Lilia85
Będąc małym dzieckiem niezbyt lubiłam zupy ale na szczęście mi przeszło ;-) Teraz często goszczą one na naszym stole. Zima jest pora roku w której najbardziej smakują mi cieple zupy. Uwielbiam warzywa wiec często staram się gotować pyszne i pożywne zupki.
60 min
Komentarze