Zupa którą się robi 10 minut. Lekki, orzeźwiający chłodnik do tego zdrowy z kaszą kuskus. Jestem miłośniczką zup owocowych, i sama się dziwię że to moja pierwsza truskawkowa zupa.
10 min
Składniki:
50 dkg truskawek
1 szklanka wody
1/2 szklanki kaszy kuskus
1 laska wanilii
1/2 cytryny
cukier do smaku
kardamon do smaku
3 łyżki jogurtu greckiego
mięta świeża
Zupa truskawkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kaszę kuskus zalewam 1/2 szklaną wrzącej wody i odstawiam na 10 minut pod przykryciem. Truskawki myję, obieram z szypułek i przekładam do garnka. Dolewam wodę, wkładam laskę wanilii rozcięta i zagotowuję. Następnie wyłączam gaz, dodaję sok z cytryny, i miksuję blenderem razem z kaszą kuskus. Doprawiam cukrem do smaku, podaję z jogurtem greckim i posypuję kaszą na wierzchu.
Komentarze