Zupa truskawkowa z makaronem

4.5 (151 ocen)

Zupa z dzieciństwa, którą czasem robię by utrwalić wspomnienia.

Składniki:

  • 500 g truskawek
    1.5 litra wody
    1 kisiel truskawkowy
    100 ml słodkiej śmietanki
    200 g dowolnego makaronu
    1 -2 łyżki miodu
Wystaw ocenę:

4.5 (151 ocen)

Zobacz również:

Zupy Desery

Zupa truskawkowa z makaronem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Truskawki umyć, usunąć szypułki i ugotować tak jak kompot. Makaron ugotować osobno.
  • 2. Kisiel wsypać do szklanki dodać zimnej wody, wymieszać i wlać do gotujących się truskawek.
  • 3. Zmiksować blenderem i na koniec dodać śmietanę. Po przestygnięciu można dosłodzić miodem. Podawać z makaronem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować