Zupa warzywna z chorizo i dwoma kaszami

0 (0 ocen)

  • 60 min

Zupa powstała na bazie "losowania" produktów z lodówki. Jak już wspominaliśmy,

  • 60 min

Składniki:

  • 2 marchewki

    1 pietruszka

    1 mały seler

    1 łyżka masła klarowanego

    2 ząbki czosnku

    2 ziemniaki

    1 por (biała część)

    100 g chorizo (plastry)

    50 g kaszy pęczak

    50 g kaszy jęczmiennej

    1,5 l bulionu warzywnego

    100 g mrożonych grzybów leśnych

    1 łyżka koncentratu pomidorowego

    natka pietruszki

    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa warzywna z chorizo i dwoma kaszami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zupa warzywna z chorizo i dwoma kaszami 1. Marchew, pietruszkę i seler obieramy, ścieramy na tarce o dużych oczkach.


    Pora myjemy, kroimy w piórka. Czosnek siekamy.


    Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę.


    Plastry chorizo kroimy na mniejsze kawałki.


    Wszystkie, pokrojone składniki podsmażamy na maśle klarowanym, zalewamy gorącym bulionem, dodajemy mrożone grzyby, koncentrat, gotujemy 15 min na średnim ogniu.


    Po tym czasie dodajemy oba rodzaje kaszy, gotujemy do ich miękkości. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.


    Podajemy z posiekaną natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować