Zupa warzywna z curry

0 (0 ocen)

Lekka smaczna zupa warzywna

Składniki:

  • mały por
    ziemniak
    marchewka
    seler
    pietruszka
    seler naciowy
    garść groszku
    garść fasolki szparagowej

    pęczek koperku
    gałązka lubczyku
    świeża papryczka chili

    łyżeczka curry
    łyżka masła
    sól
    pieprz ziołowy
    cukier

Zupa warzywna z curry - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pora pokrojonego w talarki podsmażamy na maśle. Dodajemy warzywa korzeniowe pokrojone w kostkę. Posypujemy curry i pieprzem ziołowym. Dusimy około 15 minut. Zalewamy wodą lub rosołem. Dodajemy resztę warzyw i gotujemy kilka minut. Dodajemy posiekane chili i zioła. Doprawiamy do smaku.

Porady

Zupa świetnie smakuje również zaprawiona śmietaną lub przecierem pomidorowym.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy