Zupa warzywna z pulpecikami

0 (0 ocen)

  • 40 min

Inna odmiana zupy warzywnej bardziej pożywna

  • 40 min

Składniki:

  • 250g mięsa mielonego wieprzowego
    2łyżki tartej bułki
    1/2cebuli (małej)pokroić w kostkę
    2łyżki mleka
    1jajko
    sól,pieprz
    Z podanych składników uformować małe pulpeciki.
    ok.2 duże ziemniaki
    1op.zupy jarzynowej
    mrożonej
    1 cebula'
    2łyżki oliwy z oliwek
    sól,wegeta,pieprz do smaku
    2łyżki koncentartu pomidorowego
    zasmażka z mąki (do zagęszczenia zupy)
    koperek,śmietana
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Pulpety

Zupa warzywna z pulpecikami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki pokroić w kostkę , zupę wyjąć z opakowania i wszystko razem wypłukać .Zalać wodą i postawić na ogniu. Na patelni podmsażyć cebulę pokrojoną w kostkę na oleju z oliwek , dodać do zupy , doprawić do smaku, gdy warzywa będą prawie ugotowane dodać pulpeciki , gotować jeszcze przez parę minut,następnie dodać koncentrat pomidorowy zagęścić zasmażką ,doprawić śmietaną , a na koniec dodać koperek.

Porady

Można zrobić bez koncentratu pomidorowego a zamiast koperku użyć pietruszki

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować