Zupa warzywna z pulpecikami nadziewanymi mozzarellą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Marchew ,pietruszkę i seler obieramy i kroimy w kostkę. Razem z pokrojonym w piórka porem ,podsmażamy na maśle i oliwie z oliwek. Zalewamy wodą (tak by wszystkie warzywa były zanurzone) ,dodajemy zioła prowansalskie ,sól ,pieprz ,suszony grzyb ,liść laurowy i ziele angielskie. Gotujemy do miękkości warzyw.
2.Pod koniec dodajemy makaron i sparzone ,obrane i pokrojone (bez pestek) ,pomidory.
3.Filet z indyka mielimy ,mieszamy z musztardą ,solą ,pieprzem i bułką tartą.
4.Formujemy pulpeciki ,po czym je spłaszczamy i na każdy z nich wykładamy jedną ,osączoną z zalewy kuleczkę mozzarelli. Owijamy mięsem ser i obtaczamy w mące wymieszanej z odrobiną słodkiej papryki
5.Smażymy na rozgrzanym tłuszczu ,na rumiano.
6.Po czym dodajemy do zupy i gotujemy jeszcze jakieś 5 min. Zestawiamy z ognia i dodajemy posiekany koperek.
Komentarze