Zupa węgierska

4.51 (154 ocen)

  • Łatwy

Przepis przysłała Joanna Żulińska

  • Łatwy

Składniki:

  • - rosół: 0.75 litra
    - surowa kiełbasa: 30 dekagramów
    - Cebule (duże): 2 sztuki
    - ziemniaki (średnie): 5 sztuk
    - papryka: 2 sztuki
    - olej: 4 łyżki
    - słodka papryka: 1 łyżka
    - ostra papryka: 0.5 łyżeczki
    - kminek: 0.5 łyżeczki
    - majeranek: 0.5 łyżeczki
    - przecier pomidorowy: 2 łyżki
    - sól (do smaku wg. uznania): 2 szczypty
    - czarny pieprz (do smaku wg. uznania): 2 szczypty
    - kwaśna śmietana: 1 sztuka
    - natka pietruszki: 1 sztuka
Wystaw ocenę:

4.51 (154 ocen)

Zobacz również:

Zupy Rosół

Zupa węgierska - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kiełbasę i warzywa kroimy w kostkę. Cebulę z kiełbasą smażymy na oleju. Gdy cebula będzie szklista, dodajemy paprykę i ziemniaki i jeszcze chwilę smażymy.
  • 2. Przekładamy wszystko do rosołu i gotujemy do miękkości. Dodajemy przecier i przyprawy. Podajemy z kleksem śmietany, posypaną natką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Słodka papryka Surowa kiełbasa Papryka ostra

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować